fbpx

Wat is seo?

SEO staat voor Search Engine Optimization. SEO wordt uitgevoerd om ervoor te zorgen dat een website een hoge zichtbaarheid heeft en bovenaan scoort voor relevante zoekopdrachten op internet. Dit maakt de website toegankelijker voor de bezoeker. Het is onwaarschijnlijk dat een bezoeker verder dan de eerste paar zoekpagina’s door een zoekmachine zoals Google bladert om de inhoud te vinden waarnaar hij op zoek is.
SEO is in de huidige tijd onmisbaar geworden, want hoewel internet meer kansen oplevert, neemt het ook meer concurrentie met zich mee. Een SEO-geoptimaliseerde website zorgt ervoor dat een onderneming geen deel van zijn potentiële klanten verliest aan de dichtstbijzijnde concurrent. SEO levert een winnende voorsprong op voor een website, ongeacht het operationele domein van een bedrijfseigenaar.
SEO vergroot niet alleen het wereldwijde bereik, maar ook het lokale bereik van een onderneming. Wanneer een bezoeker uw onderneming vindt via een lokale zoekopdracht, is de kans groter dat hij uw winkel bezoekt.
SEO is er in verschillende maten en formaten, die voornamelijk worden gecategoriseerd onder optimalisatie op de pagina en optimalisatie buiten de pagina. De zogenoemde “On-page” en “Off-page”.
On-page optimalisatie omvat het optimaliseren van alle elementen van een website, zodat alle elementen binnen de website hun beste niveau bereiken. Dit omvat factoren zoals, afbeeldingen, video’s, animaties, multimedia-inhoud etc. Ook is het van belang dat de inhoud van hoge kwaliteit op de website behouden wordt door middel van gestructureerde teksten met gepaste SEO-zoekwoorden. https://bit.ly/2J25Jp5

 

Als we het over Off-page optimalisatie hebben, dan gaat het over alle manieren waarop de potentiële bezoeker gelinkt wordt aan uw website zondat dat dit rechtstreeks via uw eigen website komt. Voorbeelden hiervan zijn socialmediamarketing, merkvermeldingen, klantrecensies en -beoordelingen etc. Google en andere zoekmachines zoals Bing hechten veel waarde aan off-page SEO en belonen de websites met hogere webpagina-rankings. https://bit.ly/2J25Jp5

 

Backlinking of te wel linkbuilding is een ander essentiële vorm van off-page SEO en wordt geleverd in de vorm waarin de URL of hyperlink van uw website wordt vermeld op een website van een derde partij. Als de backlink afkomstig is van een website met een goede reputatie en een hoge autoriteit zoals De Telegraaf, levert dit een mooie boost op voor de ranglijst van de zoekwoorden.

 

Hoe werkt SEO?
Elke zoekmachine, zoals Google of Bing, maakt gebruik van bots om webpagina’s op internet te doorzoeken. Deze bots gaan van de ene site naar de andere en verzamelen informatie over deze webpagina’s die ze vervolgens plaatsen in een index.
Hierna analyseert een algoritme de geïndexeerde pagina’s. In dit stadium wordt rekening gehouden met honderden rangschikkingsfactoren en signalen. Dit bepaalt de volgorde waarin de webpagina’s worden weergegeven, aan de zoekresultaten voor bepaalde zoekopdrachten.
Websites die vlot zijn en een positieve gebruikerservaring hebben, worden door Google eerder beloond met een hogere positie op de zoekpagina’s. Aangezien de overgrote meerderheid van de interacties met zoekmachines plaatsvindt via mobiele apparaten, is het van essentieël belang dat websites ook volledig geoptimaliseerd zijn op mobiele apparaten.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Klaar om te groeien
    Boost het aantal bezoekers van je website!

      Gratis Quickscan aanvragen